T6.1 California OCEAN

Volkswagen heeft de California vernieuwd. 

De California is  een enorm succes. Van alle compacte campers, is deze Volkswagen overal ter wereld de best verkochte auto in zijn klasse. ‘Never change a winning team’, moet VW gedacht hebben.
De vernieuwingen aan de T6.1 (de zesde generatie, met de eerste update) mogen klein zijn, er is toch aardig wat over te vertellen.

De VW California T6.1

Ten eerste is de California aan de buitenkant licht opgefrist. Zo krijgt de camper een bredere grille en een andere voorbumper, die meer gelijkenissen vertoont met onder meer de Volkswagens Touareg en T-Cross. Deze veranderingen kreeg de ‘normale’ Transporter overigens recent ook. Verder zijn de koplampen voortaan voorzien van led-technologie. Optioneel is de kampeerversie nog altijd te verkrijgen met tweekleurige metallic lak, een knipoog naar de eerste Transporter die in de sixties erg populair was bij hippies.

Aan de binnenkant kun je de California voortaan krijgen met een volledig digitaal dashboard, terwijl ook de aanraakschermen van onder meer de navigatie zijn vernieuwd. In het ‘leefgedeelte’ beschikt de camper (die maximaal plaats biedt aan vier personen) tegenwoordig over slimmer gevormde kastjes, andere vering onder de matrassen en opnieuw ontworpen zonsverduistering. Slimme zaken zoals stoeltjes in de achterklep en een hefbaar dak zijn ook nog altijd aanwezig.

De vorm van de kastjes werd aangepast

Meer hulpsystemen

Op technisch vlak introduceert Volkswagen een vernieuwde versie van de 2.0 TDI-dieselmotor, die nu ook aan de strengste uitstooteisen voldoet. Bovendien beschikt de California voortaan over een elektrische stuurbekrachtiging; daarmee kan de auto zelfstandig tussen de lijnen op het wegdek blijven, zelf in- en uitparkeren en zelfs kleine stuurcorrecties uitvoeren bij heftige zijwind.

Dat maakt de California net weer wat moderner en beter bij de tijd, maar in de basis blijft dit nog altijd vooral een handige, compacte camper.

De VW California T6.1
De VW California T6.1
Kleine wijzigingen aan de vernieuwde VW California

Wij hebben momenteel meerdere T6.1 California Ocean campers in bestelling staan.
Informeer naar de scherpe aanbiedingen!